När börjar Barn Krypa?

baby 5953965 1280

Om du tittar på och väntar på att din bebis ska börja krypa, är det första att komma ihåg att det inte finns någon perfekt eller exakt ålder när bebisar ska börja krypa. Som med alla utvecklingsmilstolpar är det en process, en som innehåller en mängd riktmärken och massor av nyanser. Det viktigaste att komma ihåg är att utvecklingen av en liten människa också är uppkomsten av en individ. Så när kryper bebisar? Det enkla svaret är: När de är redo.

Vid vilken ålder kryper bebisar?

Bebisar börjar vanligtvis krypa mellan 7 och 10 månaders ålder, även om vissa väljer att snurra runt på sina rumpor, rulla från plats till plats eller till och med krabbpromenera istället för att börja krypa från början. Vissa småbarn hoppar över att lära sig krypa helt och hållet. Så länge ett barn anstränger sig för att ta sig från punkt A till punkt B efter bebiskrypande ålder är allt bara bra. Föräldrar bör fokusera på att uppmuntra barn att röra på sig, oavsett om det betyder att krypa eller inte.

Bara att umgås med dem på marken uppmuntrar dem att krypa eller röra sig. Ge dem möjligheten att försöka få till saker. Du kan locka dem att komma till de saker de behöver komma till. Att bara ha dem på marken är det viktigaste.

Vad händer om mitt barn inte kryper än?

Det som är bra med att krypa är att det är en helt naturlig process för barn, som kräver lite vägledning. Barn är benägna att lära sig att röra sig, så föräldrar bör helt enkelt spendera tid med dem på marken och uppmuntra dem att korsa ett par fötter för att få en omfamning eller en belöning. Extra incitament skadar dock aldrig. Att placera leksaker eller andra saker tvärs över rummet kommer också att uppmuntra rörelse medan du lägger föremål på låga hyllor gör det möjligt för ett spädbarn att öva på att resa sig.

Att se till att barn når en milstolpe vid ”rätt” punkt på utvecklingstidslinjen är ett stort bekymmer för många föräldrar, och det gäller också krypning. Men föräldrar borde egentligen inte borde oroa sig för rörelseproblem så länge barnet försöker och använder alla sina lemmar i ett försök att röra sig.

Om de inte försöker komma någonstans, om de bara hänger på marken vid 7 månaders ålder, skulle du kanske vilja titta närmare på det. När de försöker krypa, om föräldrar märker att de inte använder en av sina armar eller ben och de inte kan bära vikt på det, skulle det vara oroande. Inte om det finns en som är starkare än den andra, utan om det finns en som inte fungerar.

Och en oförmåga att sitta upprätt kan också vara en varning för att något är fel, även om bristande rörlighet kan indikera allt från problem med nervsystemet till försenad muskelutveckling till att ett barn bara är lite långsammare i upptagningen. När det gäller oro för krypning, som med allt annat, bör föräldrar hålla sig lugna och prata med sina läkare snarare än att konsultera undergången och dysterheten för värsta tänkbara scenarion.

Tecken på att ditt barn gör sig redo att krypa

När bebisar börjar stabilisera sig tar det vanligtvis bara en kort stund innan de börjar krypa. När de väl har en bra bild av världen omkring dem är dragningen att utforska allt som den innehåller obestridlig. Att sitta upp, gunga fram och tillbaka, dra till en stående position och prova olika sittande eller alla fyra-ställningar är alla tecken på att rörligheten är precis runt hörnet.

Men kom ihåg, det finns ingen brådska att krypa. Så länge barnet anstränger sig och använder alla lemmar, kommer det att hända med tiden. Många av de saker som du redan gör med ditt barn hjälper dem att bygga upp kraften och motivationen för att börja krypa. Fortsätt ge dem mycket tid och interagera med dem på några meters avstånd. Upphetsade bensparkar kommer att vara ett tecken på att de vill röra sig. Det tar bara tid att få dessa lemmar koordinerade.

När din bebis leker på golvet har du förmodligen redan koll på situationen. Börja titta efter de vanligaste tecknen på att ditt barn gör sig redo att krypa.

Ett tecken är när bebisar kan rulla från magen till ryggen och vice versa. Ett annat tecken på beredskap är när ditt barn lyckas ta sig från magen och upp i en sittande position själv.

Vissa bebisar kommer att resa sig på händer och knän och gunga fram och tillbaka, medan du håller andan och väntar på att se om de börjar röra sig framåt. Andra börjar till och med försöka trycka eller dra sig med armarna när de ligger på mage, vilket du kanske känner igen som början på stridskrypning. Dessa är alla ledtrådar som din bebis kan vara på väg att börja gå vidare.

Vad du kan göra för att uppmuntra krypning

Ofta, precis när du vänder ryggen till, kommer ditt barn att välja det ögonblicket att börja krypa eller skjuta över golvet. Tills dess kan du uppmuntra ditt barn att göra sig redo att krypa med dessa strategier:

Ge ditt barn mycket tid på magen

Även små spädbarn kan dra nytta av lite tid på magen. Se det som väldigt tidig styrketräning. Tiden som de spenderar på magen hjälper dem verkligen att utveckla styrka i axlar, armar och bål. Så småningom kommer de att använda dessa muskler för att hjälpa dem att börja krypa.

Skapa ett säkert utrymme

Rensa ut ett område i ditt hem, kanske ditt vardagsrum eller ditt barns sovrum. Ta bort alla potentiella faror och se till att området är säkert. Låt ditt barn få röra sig lite ostrukturerad men övervakad ledig tid att utforska.

Fresta ditt barn med leksaker

Ställ in en favoritleksak eller kanske ett spännande nytt föremål precis utom räckhåll för ditt barn. Uppmuntra dem att sträcka sig efter det och se om de rör sig mot det. Detta kan också förbereda dem för promenader inom en snar framtid, vilket kan vara nästa milstolpe i ditt sinne.

Faktum är att forskning tyder på att krypande bebisar som riktar siktet mot föremål i rummet och hämtar dem vid 11 månaders ålder är mer benägna att gå efter 13 månader.

Relaterade inlägg

  • Välja en Barnvakt: Tips och Råd

  • Vad är en Födelsetavla?

  • Är det bra för Bebisar att Gråta?

  • Hur Länge kan man Låta ett barn Skrika och Gråta?

  • Vilka Färger ser Barn Först?

  • Hur Ofta ska man Byta Blöja på Spädbarn?