Vad ska man Köpa för Kläder till Nyfödda Barn?

baby 2923997 1280

Om du frågar dig själv, ”Vilka kläder behöver jag för en nyfödd?”, är du definitivt inte ensam! Att köpa kläder till ett spädbarn under tre månader verkar enkelt – tills du faktiskt är den nya föräldern som gör det.

Du behöver rätt storlekar och kläder för både dag och natt, men du måste också tänka på hur lätt det är att klä på din lilla bebis. I detta tidiga skede ska materialen du väljer också vara mjuka, sköna och skonsamma mot huden.

Att ha en omfattande lista över nyfödda kläder till hands hjälper dig att spara både tid och pengar. Om du väntar kommer det att göra det lättare att berätta för dina nära och kära vad du behöver och kan till och med hjälpa dig att bygga upp gardroben.

Utforska vår guide för att förstå vilka plagg som kommer att göra för sköna dagar och mysiga nätter.

När du väl känner till grunderna kan du ha kul att bygga din nyföddas garderob med säsongsbetonade färger och tillbehör!

Grundläggande nyfödda kläder

Varje bebis är unik, vilket gör det nästan omöjligt att förutsäga vilken storlek de kommer att passa in i på sin födelsedag. I de flesta fall kommer spädbarn att bära antingen nyfödda eller 0-3 månaders outfits när de föds. De som gör sin debut tidigt kan behöva kläder i en mindre storlek. Som en allmän tumregel, skaffa din lillas väsentliga saker i storlekarna nyfödd och 0-3. Om du behöver ännu mindre artiklar kan du alltid beställa dem online.

Genom att köpa en basgarderob i de två huvudstorlekarna är du också redo för kommande tillväxtspurtar. För de flesta väsentligheter rekommenderar vi totalt fem till sju plagg i varje storlek. Medan många föräldrar gillar vita eller neutrala nyanser, kan plagg i dessa färger visa fläckar. Var inte rädd för att blanda ihop det med dina favoritfärger och mönster, vilket kan göra det roligare att klä sig.  Här är en fullständig uppdelning av vad du behöver:

Grundläggande av kläder för nyfödda

Från sjukhuset kläder: Att ta hem bebisen från sjukhuset är en fest värdig en speciell outfit! Populära val inkluderar matchande klänningar och mössa samt olika typer av sets, som vanligtvis inkluderar en body, byxor, pyjamas och en mössa. Välj bekvämt istället för klädsamt. Det viktigaste är att barnet är nöjd under bilfärden. En outfit i varje storlek borde räcka.

Bodysuits: Dessa är de beprövade klassikerna för nyfödda. Eftersom de är i ett stycke och knäpper i botten gör de blöjbyten enkla. Fråga vilken erfaren förälder som helst och de kommer att berätta att du verkligen inte kan ha för många. De kommer i långa och korta ärmar, så fundera på om du behöver en typ eller båda beroende på säsongen då ditt barn föds. Varva dem med byxor eller shorts för att skapa en snabb, söt ensemble.

Toppar: De vanligaste stilarna av toppar för nyfödda inkluderar mjuka tröjor som knäpper på sidan och tröjor som lätt sträcker sig vid axlarna och över ditt barns huvud. Som minimum bör du få skaffa vita toppar samt tre till fyra andra färger för att blanda och matcha med dina favoritunderdelar.

Byxor: Leggings och stretchiga byxor är mest populära för babyflickor. Nyfödda pojkar ser bra ut i pull-on sweater och ”jeans” med elastisk midja. Välj basfärger som svart, blått och kräm för att skapa läckra outfits utan ansträngning. Även om de kan se söta ut, gör byxor med knappgylf och blixtlås täta blöjbyten svårare. Välj enkla stilar med utsmyckningar som rosetter och falska fickor.

Pyjamas: Pyjamas i ett stycke med fötter är enkla att ta på och håller din bebis varm i svalare väder. Leta efter sådana med dragkedjor som går uppifrån och ner. Om du har ett barn som är ovanligt lång, prova fotlösa pyjamaser.

Strumpor: Eftersom din lilla inte kommer att ha skor på sig på ett tag, fyll på med både vita och färgade strumpor. De kommer att hålla tårna varma och skydda sina fötter när du är utomhus. Leta efter sådana som viks över så att de är mindre benägna att glida av.

Mössor: Babymössor hjälper till att hålla ditt barn varmt under de känsliga första veckorna. De flesta föräldrar gillar att få några stilar i olika färger så att de kan mixa och matcha med sina outfits.

Väderspecifika kläder och utomhusutrustning

Kappor och jackor: Höst- och vinterbebisar kommer att behöva ytterkläder, även för snabba resor från ditt hem till bilen. Ha minst en lätt jacka och en tyngre kappa i varje storlek. Välj stilar som zippar eller knäpper.

Mössor: Frisk luft är hälsosamt för mamma och bebis. Om du planerar att ta promenader under de första månaderna, bestäm om du behöver en solhatt eller ullkeps.

Tröjor och luvtröjor: Enkla luvtröjor med dragkedja och tröjor med krage är både trendiga och bekväma. Tre till fyra tröjor och en till två hoodies räcker för lager med bodys och toppar.

Shorts: Sommarbebisar kan använda tre till fyra par shorts i varje storlek. Sätt dem över blommiga bodys eller kombinera dem med grafiska t-shirts för en söt look i varmt väder. Bloomers gjorda för att se ut som denim är bedårande på nyfödda flickor, medan kakishorts och cargo-stilar är roliga för pojkar.

Sovdräkter

Även känd som stretch kostymer eller sovdräkter, dessa har långa ärmar och långa ben med fötter. De har tryckknappar framtill, ben och i grenen och är lätta att öppna och ta av.

Sovdräkter är bekväma för din bebis att bära både dag och natt, och under tupplurar, så du behöver inte byta bebisens outfit när han är redo för en tupplur (nyfödda sover mycket under de första veckorna).

Leta efter sovdräkter med vantar i ändarna av ärmarna. Du kan vika över dessa för att förhindra att din bebis kliar sig i ansiktet, eller bara lämna dem ovikta som vanliga ärmslut.

Välj sovdräkter med knappar som går rakt ner i mitten snarare än de med längs sidan; sidan utan knappar gör det svårare att få ut barnets ben.

Försök att undvika sovdräkter med knappar på ryggen, de kan vara obekväma att ligga på.

Du behöver ett tiotal sovdräkter, kanske fler beroende på hur ofta du tänker tvätta.

Bodysuits

Bodysuits eller västar är benlösa underkläder för att bära under sovdräkter eller andra dagkläder. De kan vara kortärmade, långärmade eller ärmlösa. Knappar knäpps i grenen för enkelt blöjbyte.

Body med tryckknappar i grenen åker inte upp under bebisens ytterkläder. De hjälper också till att hålla blöjan på plats och innehåller slumpmässiga bajsexplosioner.

Leta efter bodys med halsöppningar i kuvertstil. Dessa är lätta att ta på och av över ditt barns huvud med minimalt krångel.

Kuverthalsvästar kan också rullas ner, vilket är praktiskt om en blöja läcker uppåt eller ut på sidorna. Du behöver inte dra den smutsiga västen över ditt barns huvud eller ta till att klippa av den och kasta ut den.

Du behöver ett tiotal bodys.

Koftor

Du behöver ett par mjuka bomulls- eller ullkoftor för att hålla ditt barn varmt i kallare temperaturer. Välj ett tätt stickat mönster för att förhindra att hans fingrar och tår trasslar in sig i hålen.

Strumpor

Om du klär din nyfödda i sovdräkter med slutna fötter, eller om vädret är varmt, kommer du att märka att du inte har mycket nytta av strumpor.

När du börjar klä ditt barn i andra kläder kan du behöva köpa strumpor. Men du kan ha svårt att hålla strumpor på bebisens små fötter.

Cirka tre par strumpor är nog mer än tillräckligt till att börja med.

På en annan anteckning relaterad till skor ser små skor söta och oemotståndliga ut. Men de är helt onödiga tills ditt barn går.

Jacka/tjock tröja

För en vinterbebis som kommer att vara ute i mycket kallt väder, kommer en snödräkt/barndräkt i ett stycke med huva att hålla honom varm. Annars räcker det med en varm kofta/jacka över kläderna och en barnvagnsfilt.

Om ditt barn har på sig en skrymmande kappa eller snödräkt bör denna av säkerhetsskäl tas bort innan han reser med bil i sin bilbarnstol. Den bör också tas bort så fort du kommer inomhus så att din bebis inte överhettas.

Mössa

Det är inte nödvändigt för ditt barn att bära hatt inomhus. Sätt en stickad mössa på din nyfödda om det är svalt ute.

Bebisar under sex månader bör hållas borta från solen men senare kan de behöva en solhatt.

By Buffis

Lämna ett svar

Relaterade inlägg

  • När är det Okej för Barn att Sova på Mage?

  • Hur ska jag Klä mitt Barn? Tips för Kläder till ditt Barn

  • När ska man Börja säga Nej till Barn? Ska man Göra det?

  • Vad gör man med Gamla Barnkläder?