Hur vet jag att min Bebis Älskar Mig?

baby 21998 1280

Du är utmattad, sömnlös, täckt av mjölk och i de mörka stunderna kanske du börjar undra om ditt barn verkligen älskar dig.

Den goda nyheterna är att svaret är ja!

Din bebis älskar dig absolut, och även om gråten ibland kan få dig att känna något annat, finns det några tecken du kan hålla utkik efter som visar dig hur mycket din bebis älskar dig.

Ögon på dig

För det första vet din bebis vem du är, hur du låter och hur du luktar. De vet att de kan lita på dig och att du kommer att finnas där för dem. Du kanske upptäcker att ditt barn inte kan ta blicken från dig (särskilt när de hålls fast av någon annan). Det här är din bebis som är helt förälskad i dig och vill ha din försäkran om att de är säkra.

Ler

Ditt barns fäste vid dig kan visas på så många olika sätt; de kanske tittar fram och tillbaka på dig och försöker se om du fortfarande stirrar tillbaka på dem eller så kan de ge dig ett fräckt litet leende. Medan många människor kommer att säga att deras leenden bara är gas eller en muskelreflex, ignorera dem; vanligtvis speglar ditt barns leenden ditt eget, en undermedveten ansträngning att knyta an till dig ytterligare.

Fysisk beröring

Bebisar älskar fysisk tillgivenhet, och det är där de skapar de starka banden med dig. När ditt barn utvecklas kommer de att börja nå ut till dig, ett tydligt tecken på att de älskar dig och litar på dig.

Deras ansikte lyser upp

När ditt barns ansikte lyser upp efter att ha inte sett dig på några timmar visar det hur stark din fäste är.

Gråt

Även om gråt kan få dig att känna att de inte älskar dig, är det faktiskt tvärtom, speciellt om du går. Separationsångest är verkligt, och det är inte trevligt för både dig och ditt barn, men det är ett tecken på djup kärlek, eftersom de vet att du är deras primära person. Du bör försäkra din bebis att du kommer tillbaka, och så småningom kommer de att förstå att du inte överger dem.

Ibland kan det kännas överväldigande och upprörande när din bebis gråter eller är arg för dig – och sedan en ”liten ängel” för alla andra. Men kom ihåg att du är deras säkra utrymme att känna vad de behöver känna och inte hålla i det. De vet att du kommer att älska dem oavsett vad, och det är verkligen speciellt.

Du känner din bebis, till skillnad från alla andra, och de vet det. Du vet hur man kelar dem rätt, hur man får dem att skratta och hur man förstår deras behov. Du gör ett bra jobb, och din lilla bubbe vet det. De älskar dig villkorslöst och de vet att du också gör det!

Bebisen lugnar ner sig i dina armar

Ditt barn kan ha ett par olika personer som tar hand om den, men vem behöver de när de är extremt upprörda eller har svårt att somna? Dig såklart! I vissa situationer är det bara du som kan trösta ditt barn. Detta är förmodligen det mest uppenbara tecknet på att ditt barn uppskattar och älskar dig mer än någon annan i världen.

Bebisen saknar dig när du inte är i närheten

Om ditt barn gråter när du lämnar rummet i några minuter beror det på att de saknar dig och oroar dig för att du kanske inte kommer tillbaka. Även om detta är upprörande kommer din bebis så småningom att lära sig att du alltid kommer tillbaka. För att lugna ner bebis, låt dem veta när du ska åka och visa din kärlek med en kram eller en kyss när du kommer tillbaka.

Bebisen kommer alltid tillbaka till dig

När din bebis lär sig krypa kommer han eller hon att älska att utforska huset. Men då och då kommer barnet att krypa tillbaka till dig. Även när de etablerar självständighet genom att röra på sig själva, kommer bebisar fortfarande hitta tillbaka till den viktigaste personen i sitt liv – sina mammor.

Ditt namn är bland bebisens första ord

En babys första ord är ofta mamma och pappa. Förutom det faktum att de är lätta att uttala, är anledningen till att de är bland bebisens första ord att föräldrar är de som spenderar mest tid med sin bebis.

Din bebis försöker krama och kyssa dig

Genom att observera dina kärleksfulla kramar och kyssar kommer din bebis med tiden att lära sig att detta är sätt att visa tillgivenhet och kommer att lära sig att imitera dig. Och även om kramarna kan vara slappa och kyssarna våta och öppna i mun, kommer de tydligt att indikera vilken tillgivenhet ditt barn har för dig.

Bebisen är mest bekväm runt dig

Det är en vanlig observation att bebisar är på sitt bästa beteende när de är runt andra människor. Det är först när de är ensamma med dig som deras värsta raserianfall och egenskaper dyker upp. De gör detta för att de vet att du älskar dem villkorslöst, oavsett vad de gör.

Oavsett om ditt barn visar dessa tecken eller inte, är bandet mellan en mamma och hennes barn okrossbart, och ingen annan relation är lika speciell. Men när ett av dessa tecken visar sig är det definitivt ett underbart ögonblick!

By Buffis

Relaterade inlägg

  • Är det bra för Bebisar att Gråta?

  • Hur Länge kan man Låta ett barn Skrika och Gråta?

  • Vilka Färger ser Barn Först?

  • Hur Ofta ska man Byta Blöja på Spädbarn?

  • Hur Ofta kan man Bada en Bebis?

  • Hur ofta ska man Träna Nacken Bebis och Hur Gör Man?