När Sover Bebisar hela Natten? Så får du ditt Barn att Sova Hela Natten

baby 1414518 1280

Åldern som bebisar ska sova hela natten varierar och svaret beror enormt mycket på vilken bok du läser!

Vissa riktigt strikta rutinböcker kommer att berätta att ditt barn kommer att sova igenom vid 6 veckor om du gör alla rätt saker.

Andra författare anser att det är helt orealistiskt och olämpligt att säga att bebisar behöver matas på natten så länge de fortsätter att vakna och gråta för dig, vilket kan ta flera år…..

Av vår personliga erfarenhet och vår research tror vi att det finns en mellanväg

När sover bebisar hela natten?

Sanningen är att det inte finns någon magisk ålder när bebisar sover hela natten – alla barn är olika. Men runt fyra månader kan viktiga utvecklingsmilstolpar förändra babysömnspelet totalt och hjälpa barn att sova hela natten.

För att vara tydlig, när vi pratar om att bebisar sover hela natten, menar vi inte att antyda att bebisen plötsligt är nere i tvåsiffriga timmar.

Det vi syftar på är att bebisen inte vaknar och gråter mitt i natten eller behöver en nattmatning under en sträcka på fem till sex timmar eller mer.

Detta betyder inte nödvändigtvis att bebisen inte vill bli matad (eller mysa), bara att han kanske inte behöver extra näring för att klara sig till morgonens måltid.

Så här ser barnets sömnutveckling ut

Redan den första månaden i livet börjar bebisar förstå skillnaden mellan vad som händer på dagen och vad som händer på natten, särskilt med hjälp av föräldrar som sätter igång mer aktiv lek på dagen och mindre energisk lek på kvällen.

En nyfödd kommer att sova cirka 10 till 18 timmar om dagen totalt – men kan sova allt från några minuter till några timmar åt gången.

Även efter månad tre finns det fortfarande ett brett spektrum av hur länge barnet vanligtvis sover på natten. Tyvärr är det en myt för babysömn att spädbarn ska börja sova hela natten vid 12 veckor. Om det händer, betrakta dig själv som lyckligt lottad. Men för de flesta spädbarn kanske de inte sover hela natten på ytterligare en eller två månader eller – aj – tre. Och det betyder inte att du gör något fel.

Det finns ett enormt utbud för när bebisar sover hela natten. Det kan vara allt från 4 veckor till 4 månader, men vanligtvis runt 4 månader börjar sömnen att konsolideras. Det är vanligtvis när bebisar börjar lugna sig och somna om efter att ha vaknat mitt i natten. Deras fysiska koordination och kognitiva förmågor har utvecklats tillräckligt för att de kan komma ihåg något de tycker är tröstande, som att suga på tummen eller gnugga fötterna mot varandra, och använda det för att hjälpa dem somna om.

I slutändan, efter 9 månader, kan de flesta barn (70 till 80 procent) sova hela natten utan att äta. Det betyder cirka 9 till 12 timmars salig, oavbruten vila för dig.

Vi tror att det finns många sätt att försiktigt uppmuntra ditt barn att sova hela natten i 3-6 månader, inklusive lindning  och en enkel dagrutin. För andra bebisar kan det ta ytterligare en månad eller två, men många bebisar kan fysiskt gå från 22:00 till 06:00 utan ytterligare nattmatning med 4-5 månader. Detta betyder inte att bebisar naturligt kommer att börja sova hela natten … eller att de inte skulle älska att du fortsätter mata dem varje gång de vaknar.

Efter 5 månader är den huvudsakliga faktorn som avgör om ditt barn sover igenom hur du avgör ditt barn vid sänggåendet – om du hjälper ditt barn att somna vid sänggåendet kommer de att behöva din hjälp för att somna om när de rör på sig eller vaknar. natt. Klicka här för mer information om att lära spädbarn över 4 månader att sova hela natten.

Vad betyder ”sova hela natten”?

Vi anser att ”sova hela natten” är en anständig nattsömn för mamma och pappa! Så det betyder att sova från ca 22.00 till 06.00…men du kommer att ha lagt ner ditt barn till sömn ca 19.00 och mata vid 22.00 innan du går och lägger dig.

Vissa böcker anser att ”sova igenom” betyder 5 timmars sömn – men det är inte en hel natts sömn för någon.

Hur man får barnet att sova hela natten

I jakten på att hjälpa bebisar att sova hela natten är sömnträning nyckeln. Det är den process som används för att lära barnet att somna på egen hand – och sova. Det finns många olika tillvägagångssätt för föräldraskap på natten, men här är några grundläggande övningar för babysömn som varje förälder bör känna till, plus några råd om babysömn för att hjälpa barnet att sova hela natten naturligt.

Var ska barnet sova?

Bebisens sömnområde bör vara i samma rum som hans föräldrar under åtminstone de första 6 månaderna av livet, upp till 1 år, om möjligt. Oavsett om det är i en säng, spjälsäng, bärbar spjälsäng eller lekgård, kan rumsdelning (men inte sängdelning) med baby minska risken för plötslig spädbarnsdöd (SIDS) med upp till 50 procent.

Hur ska barnet sova?

Oavsett om du har barnet som sover hela natten eller inte, rekommenderas att barn sover på rygg, på fasta sömnytor, för tupplurar, på natten och alla andra tillfällen de sover. Det bör inte finnas några filtar, stötdämpare, mjuka leksaker, lakan eller liknande produkter i spjälsängen som kan täcka barnets ansikte eller få honom eller henne att överhettas. Om barnet somnar i en bilbarnstol, sele eller gunga, flytta henne till en stadig yta, placerad på rygg, så snart som möjligt.

Sömnträningsmetoder

Sömnträning kan spela en stor roll för att avgöra när bebisar kommer att sova hela natten. De två huvudmetoderna är kända som ”inga tårar”-tillvägagångssätt och ”gråt ut”-metoden, men många föräldrar väljer en strategi som ligger någonstans mittemellan.

Experter rekommenderar generellt att börja sömnträna när barnet är 4 till 6 månader gammalt. Vissa spädbarn lär sig det inom några dagar, baserat på ett antal faktorer som deras gener, personlighet och hushållsmiljö.

För andra kan det ta längre tid att lära sig somna och sova på egen hand och kräva mer omfattande träning. Naturligtvis är alla barn olika, så prata med din barnläkare för att ta reda på vilken sömnträningsmetod som är bäst för din familj.

Bli inte förvånad om bebisen under sömnträning får gråtanfall vid sänggåendet: När bebisen ännu inte kan tala, kommer han att uttrycka sin kortvariga frustration genom gråt. Medan du lyssnar på babygråt i några minuter kan göra att alla nyblivna förälder känner sig skyldiga, ge barnet ett par dagar på sig att ta reda på det själv. ”Just nu tänker barnet,”Vad är det som händer och hur kan jag hjälpa mig själv?”

Det är en läroprocess för dem. Att hjälpa bebisar att sova hela natten är verkligen en inlärningsprocess för föräldrar också: det kommer att vara frestande att plocka upp och trösta ditt barn, men hur svårt det än är, i längden kommer det att vara värt det att få en god natts vila – för dig och för barnet. Men om barnet har gråtsessioner som varar mer än en timme åt gången och kvarstår längre än en vecka utan förbättring, ring din barnläkare.

Kraften i läggdagsrutiner

Även om det du matar bebisen med inte kommer att hjälpa bebisen att sova hela natten snabbare, finns det något du kan göra som faktiskt kan hjälpa bebisen att slumra in lättare och under längre perioder: Skapa en läggdagsrutin. När bebisen är så ung som 2 månader gammal, försök att skapa en serie aktiviteter att göra med bebisen varje natt, cirka 20 till 30 minuter före sänggåendet.

Din läggdagsrutin kan vara ett bad och en matning, att sjunga en vaggvisa eller läsa en godnattsaga. Spädbarn börjar lära sig att när de går igenom dessa steg närmar sig sömntiden. Bebisar tycker verkligen om att ha en läggdagstid och rutin.

Så mycket händer med dem varje dag: De förs till olika platser, upplever och lär sig nya saker. De kommer att gilla att ha en bestämd tid varje kväll där de vet exakt vad de kan förvänta sig.

När ska man börja läggdagsrutinen

En annan nyckel för att få bebisen att sova hela natten är att hålla utkik efter tecken på sömnighet – och vara redo att börja sömnrutinen så snart de dyker upp. Att dra i öronen, gnugga ögonen och inte få ögonkontakt är alla tecken på att bebisen är trött. Om de blir väldigt hyperaktiva och animerade betyder det förmodligen att de är övertrötta. Du vill inte missa det viktiga fönstret – när bebisar blir övertrötta blir de trådbundna, vilket gör det svårare för dem att faktiskt få en bra vila. Som ordspråket säger, sömn föder sömn.

Hur man börjar (eller förstärker) att sova hela natten

Kriterier: Barnet måste vara minst 4 månader gammalt

 • Håll bebisen vaken medan den ammar före sänggåendet.
 • Ställ in läggdags (7 eller 20.00) och läggdagsrutin.
 • Lägg barnet i sängen vaket, på rygg, utan rekvisita (något de är beroende av för att lugna sig själv, så att de inte letar efter det om det ramlar ur munnen eller spjälsängen).
 • Ignorera krångel. Lämna rummet innan de somnar.
 • Gå inte in igen. Ingen matning. Stanna ute till cirka 06.00.
 • Upprepa. Den andra natten blir hälften så jobbig som den första.
 • Upprepa.
By Buffis

Relaterade inlägg

 • Är det bra för Bebisar att Gråta?

 • Hur Länge kan man Låta ett barn Skrika och Gråta?

 • Vilka Färger ser Barn Först?

 • Hur Ofta ska man Byta Blöja på Spädbarn?

 • Hur Ofta kan man Bada en Bebis?

 • Hur ofta ska man Träna Nacken Bebis och Hur Gör Man?