Vad gör man med Gamla Barnkläder?

baby 2941785 1280

Undrar du vad du ska göra med gamla bebiskläder som har samlats och staplats i dina garderober eller garage? Kanske staplas de på hög på vinden?

Istället för att låta dem stå där och samla damm vill du utan tvekan hitta några praktiska saker att göra med gamla babykläder!

Om du har barn är chansen stor att du kommer att samla på dig en hel samling babykläder med tiden. Utan tvekan har du några speciella babykläder som du vill förvandla till söta babyminnessaker.

Men vad gör du med resten av dem? Speciellt om de är i bra skick?

Tja, vi är här för att ge dig några praktiska idéer om vad du ska göra med begagnade babykläder!

Vad man ska göra med gamla babykläder

Låt oss ta en titt på vad du ska göra med babykläder när du inte längre behöver dem.

1. Donera dem till välgörenhet

Det första som kommer att tänka på när vi tänker på att donera våra babykläder är att donera dem till välgörenhet.

Många hjälporganisationer kommer att ta in använda bebiskläder och distribuera dem till gravida mödrar och familjer som upplever hemlöshet.

Du kan också donera dina extra blöjor, våtservetter, formel, mat och andra förnödenheter till dessa familjer.
Ett annat alternativ är att donera dina babykläder till en lokal kyrka eller någon annan välgörenhetsorganisation.

Dessa organisationer kan acceptera försiktigt använda föremål från både vuxna och barn. Vissa erbjuder till och med gratis hämtning.

Om du inte är säker på vart du ska skicka dina babykläder, kolla med din lokala Goodwill-butik. Det kanske kan hjälpa dig att hitta ett bra hem för dina donationer.

Att tänka på en välgörenhetsorganisation som är viktig för dig kan göra det mycket lättare att släppa sentimentala föremål.

2. Sälj dem

Om du bestämmer dig för att sälja dina babykläder istället för att donera dem, kan du använda sajter som eBay eller blocket för att lägga ut dem till försäljning.

Du kan få mer pengar än du skulle göra genom att ge bort dem, men det beror på hur många som letar efter specifika typer av babykläder.

Det är dock viktigt att komma ihåg att begagnade babykläder är betydligt mindre värda än nya kläder, även om de bara har tvättats men aldrig använts. Det är en anledning till varför vi rekommenderar att du håller på att tvätta dina nya babykläder och behåller taggen på tills du vet att du kommer att använda dem.

3. Returnera eller byt ut dem

Om du fortfarande har kvittot på babykläderna och de aldrig har använts kan du kanske ta tillbaka dem till butiken de köptes från och returneras eller bytas mot en större storlek.

De flesta butiker kommer att ha uppställda krav på returer så se bara till att du kontrollerar deras returpolicy först.

4. Återvinn dem

Många samhällen eller butiker såsom H&M har nu program som gör att invånarna kan återvinna sina babykläder.

Man kan lämna sina babykläder och andra kläder för återvinning. Stadsmissionen och andra har även insamling vid sopstationer där du kan lämna kläderna.

Kontrollera med ditt lokala myndighetskontor för att se om det finns några liknande program i ditt område. Återvinning är ett bra alternativ om du snabbt vill bli av med kläderna.

5. Ge bort dem som gåvor

Om du känner någon som väntar barn, överväg att köpa en presentkorg till dem att fylla med babykläder. Det här kan vara särskilt enkelt om dina babykläder fortfarande är nya och aldrig har använts (jag vet att detta låter osannolikt men du skulle bli förvånad över hur många babykläder du behöver och hur många du inte behöver).

Du skulle inte tro hur många blivande föräldrar som kommer att uppskatta ett knippe babykläder, och det kommer också att spara pengar för att gå ut och köpa en dyr present till dem.

6. Gör dem till en minnesfilt eller minnessak

Babykläder är ofta mycket viktiga för föräldrar eftersom de har fina minnen från när deras små var som minsta.
Ett trevligt sätt att förvara gamla babykläder kan vara att behålla dem och göra dem till en minnesfilt eller ett täcke.

Detta är särskilt användbart om du har många babykläder och inte vet vad du ska göra med dem.

Du kan skapa en minnesfilt eller quiltad med tygrester, knappar, band och andra material som påminner dig om ditt barn när det var ett barn.

7. Hitta ett nytt syfte för dem

Att återanvända gamla babykläder kan vara ett bra sätt att lösa två problem samtidigt.

Det kan hjälpa till att minska mängden gamla bebiskläder som ligger runt, men det kan också göra att du får ut något nytt av dem.

Du kan till exempel ta kläderna och förvandla dem till ett örngott. Använd dem för att fodra en leksakslåda eller en byrålåda.

Du kan till och med använda materialet från dem för att göra ditt barn nya kläder som fortfarande passar. Eller för dem som inte går att reparera, använd dem som trasor runt huset.

Det finns oändliga sätt att återanvända gamla babykläder.

8. Donera kläder till nya föräldrar

Vi vet att plaggen som ditt barn bar gav din familj så mycket lycka. Du kanske tittar på den exakta t-shirten och träningsbyxorna som ditt barn bar när det fnittrade för första gången och känner dig längtan efter en tid då de var mindre. Det kan också kännas lika bra att tänka på nästa bebis som kan bära samma outfit och hur mycket glädje prylarna kan ge en annan familj.

Om du märker att ditt barns kläder är i gott skick, är ett bra alternativ att donera de gamla kläderna till föräldrar i ditt samhälle.
Om du har babykläder som du är redo att skiljas från, kan du välja att donera de försiktigt använda delarna till en annan familj eller till och med en organisation, till exempel en välgörenhetsbutik som Goodwill eller frälsningsarmén.

9. Gör om gamla plagg

Om du märker att några av babyprylarna du inte längre behöver är fläckiga eller inte längre går att bära, rekommenderar vi att du återanvänder gamla babykläder på ett kreativt sätt istället för att slänga bitarna i papperskorgen. Till exempel, med bara en sax kan du klippa ditt barns gamla bomullskläder i rutor för att skapa dina egna återanvändbara och tvättbara våtservetter. Om du har tillgång till en symaskin, sy längs kanten för att hålla materialet intakt efter täta tvättar.

Om du känner dig kreativ, och om du har tillgång till en symaskin, kan du samla ihop ditt barns oanvändbara kläder och skapa ett minnesquilt eller filt. Genom att läsa upp de fantastiska guiderna som finns online kommer du att märka att allt du behöver göra är att helt enkelt skära runt alla fläckar för att skapa rutor. Ordna rutorna i ett mönster och sy rutorna i rader innan du syr ihop dem. På bara kort tid har du ett täcke som din familj kan använda i många år framöver utan att skapa mer avfall.

10. Ge till familj och vänner

Den här andra idén fungerar mycket bra för dig som faktiskt har familjemedlemmar eller vänner i din krets som väntar barn. Fråga dem om de verkligen skulle vara glada över att få kläder från ditt barn, särskilt om de är av samma kön.

Du skulle bli förvånad över hur glad den blivande mamman kan vara! Även arvekläder är värdefulla gåvor. Många mammor idag tänker också på hur snabbt bebisar faktiskt växer ur sina kläder. Om de kan spara några kronor med sina klädkostnader på grund av dina kläder är det en stor sak för de flesta.

11. Behåll för framtida barn

Om detta är ditt första barn är det normalt att du fortfarande tänker på att skaffa fler barn i framtiden. Om det är inom dina planer, är det en bra praxis att behålla några av dessa klädesplagg för dina framtida barn. När de växer, skulle dina barn till och med bli roade av hur de delade kläder som höll i flera år.

By Buffis

Lämna ett svar

Relaterade inlägg

  • När är det Okej för Barn att Sova på Mage?

  • Vad ska man Köpa för Kläder till Nyfödda Barn?

  • Hur ska jag Klä mitt Barn? Tips för Kläder till ditt Barn

  • När ska man Börja säga Nej till Barn? Ska man Göra det?