Tips och Råd om att vänja Barn vid Dagis

kindergarten 2204239 1280

Att komma till rätta med dagisrutinen är olika för varje barn

Det beror mycket på ditt barns ålder och karaktär hur reaktionen och beteendet blir när ditt barn går till dagis för första gången. Många barn kan lämnas ensamma med pedagogerna i gruppen efter bara några dagar. Andra barn, å andra sidan, fortsätter att kräva sina föräldrars närvaro i veckor.

Många dagis ett pedagogiskt koncept för acklimatisering. I praktiken innebär det att en förälder kommer till dagiset i en till två veckor så att barnet vänjer sig vid dagiset och personalen där. Dessutom är barnet till en början bara på dagiset i några timmar per dag. Tiden utökas allt eftersom.

Börja på dagen: Se till att du och ditt barn har tillräckligt med tid varje morgon och att ingen stress uppstår. Denna ritual hjälper ditt barn att förbereda sig för följande timmar på daghemmet.

Leksaker: Det är praktiskt om ditt barn tar med sig sitt favoritgosedjur eller leksak till dagis. Det hjälper till exempel många barn med sin eftermiddagslur. Du bör dock diskutera detta med pedagogerna i förväg, eftersom vissa anläggningar har fastställda dagar då de små får ta med sig sin favoritnalle eller leksak. Det är oftast dock inget problem.

Tillgänglighet: Speciellt under den första tiden bör du alltid kunna nås på telefon. Å ena sidan kan du alltid ringa och fråga hur ditt barn mår om du är osäker. Däremot kommer ditt barn att lära sig på så sätt att de kan lita på dig och att du kommer tillbaka om det blir problem.

 

Tillförlitlighet: Berätta alltid för ditt barn vart du ska och när du kommer tillbaka. Ännu viktigare: Håll dig till det avtal som gjorts! Om du lovade ditt barn att hämta dem efter lunch, kom då i tid. På så sätt lär sig ditt barn att det kan lita på ditt ord

Farväl: Lämna aldrig utan att säga hejdå till ditt barn. Detta kan ge ditt barn intrycket av att vara kvar. Nästa gång kommer de att stanna ännu närmare dig, så att du inte bara går obemärkt förbi igen. Vid separering är det också viktigt att du tar farväl snabbt. Även om det är svårt för dig för att ditt barn gråter – trösta det inte för länge, för sådana avskedsscener kommer bara att göra det värre och förstärka känslan.

 

By Buffis

Lämna ett svar

Relaterade inlägg

  • Är det bra för Bebisar att Gråta?

  • Hur Länge kan man Låta ett barn Skrika och Gråta?

  • Vilka Färger ser Barn Först?

  • Hur Ofta ska man Byta Blöja på Spädbarn?

  • Hur Ofta kan man Bada en Bebis?

  • Hur ofta ska man Träna Nacken Bebis och Hur Gör Man?