Tips på hur du hittar Rätt Barnvakt – Vad du bör Tänka På

baby 1643673 1280

Vår barnvaktschecklista ger dig 10 tips på hur du hittar rätt barnvakt om du vill gå ut med din partner igen, få lite lugn och ro ibland, eller medans du arbetar.

Här kan du ta reda på vad du bör tänka på när du ska välja rätt barnvakt.

Hur får du reda på det om en barnvakt är lämplig för dig och ditt barn? I ett första samtal med barnvakten kommer han eller hon att kunna svara på några av dina frågor. Det är ännu bättre om han eller hon kommer till ditt hus flera gånger och spenderar lite tid med ditt barn. I den här situationen kan du bäst observera om kemin mellan de två är rätt och vilka styrkor och svagheter barnvakten har.

Ni bör överväga följande 10 tips när ni lär känna varandra:

Första intrycket: Passar barnvakten ditt barn? Gillar du honom eller henne? Verkar han kompetent? Verkar barnvakten vara förtjust i barn? Närmar han sig ditt barn? Behandlar han det varmt och med nödvändig empati?

Reaktion från ditt barn: Hur reagerar ditt barn? Observera hur ditt barn möter barnvakten. Om barnet reagerar positivt och är intresserad så talar det för barnvakten. Om ditt barn är rädd eller kanske till och med brister ut i gråt, kanske barnvakten inte är ett bra val

Motivation: Är barnvakten främst intresserad av pengar eller tycker han eller hon verkligen om att umgås med barn? Om det senare är fallet är detta ett gott tecken

Ålder: Alla som tar hand om spädbarn eller små barn ska redan ha en viss mognad, allvar och lugn i stressiga situationer.

Erfarenhet: Du bör se till att barnvakten har viss erfarenhet av att arbeta med barn. Unga som redan tagit hand om sina yngre syskon är ofta särskilt lämpade.Intresse: Visar han eller hon intresse för din familj och ditt barn? Ta längre pauser i intervjun och vänta på att barnvakten ska ställa frågor. Om han till exempel frågar om din läggdagsritual eller detaljer om blöjbyte, uttrycker han uppriktigt intresse.

Tillförlitlighet: En av de viktigaste egenskaperna hos en barnvakt är pålitlighet. Därför bör han definitivt komma till ditt möte i tid. Om barnvakten inte är punktlig kanske han inte tar andra arrangemang på för stort allvar.

Beteende: En barnvakt ska kunna hålla huvudet kallt i knepiga situationer. Du kan till exempel ställa några knepfrågor till honom under intervjun och se hur lugn han är under ett sådant test.

By Buffis

Lämna ett svar

Relaterade inlägg

  • Är det bra för Bebisar att Gråta?

  • Hur Länge kan man Låta ett barn Skrika och Gråta?

  • Vilka Färger ser Barn Först?

  • Hur Ofta ska man Byta Blöja på Spädbarn?

  • Hur Ofta kan man Bada en Bebis?

  • Hur ofta ska man Träna Nacken Bebis och Hur Gör Man?