När är Bebisen Stabil i Nacken? När kan Bebisar Hålla Upp Huvudet?

baby 1538342 1280

Ett huvud är en ganska tung sak när man är en liten bebis. Det tar lite tid innan de är redo att stödja sitt eget huvud. Det beror på att de måste stärka sina muskler och lära sig att balansera först. Men det finns saker du kan göra för att hjälpa dem på vägen, som att leka och prata. Detta kan hjälpa ditt barn att utveckla de färdigheter de behöver och uppmuntra dem att ge det en chans när de är redo.

Det är viktigt att komma ihåg att alla bebisar utvecklas i olika hastigheter och du bör inte vara alltför orolig om din lilla bebis går i sin egen takt. Detta gäller särskilt om ditt barn föds för tidigt.

Att lära sig nya fysiska färdigheter är inte lätt för spädbarn och kan ibland få dem att bli upprörda och gråta. Detta kan vara svårt för dig också, så kom ihåg att fråga familj och vänner om stöd, eller prata med din hälsovårdare eller familjesköterska för råd.
Vad du kan förvänta dig från 0 – 3 månader

I början behöver spädbarns huvuden stödjas eftersom deras nackmuskler är mycket svaga. Det är viktigt att stödja ditt barns hållning med händerna eller något annat bekvämt som ger stöd.

När ditt barn är vaket och lugnt är sittande en bra position för att utforska sin omgivning. Att prata med dem ansikte mot ansikte uppmuntrar dem också att röra på huvudet. I den här åldern är ditt barn mest intresserad av ansikten. Mycket öga till ögonkontakt kommer att uppmuntra dem att titta på och lyssna på vad som händer runt omkring dem.

Du kan också hjälpa ditt barn att utveckla sina muskler och kontrollera genom att göra daglig magetid. Detta är också mycket roligt och ett bra sätt för dig att knyta an.

Vad du kan förvänta dig mellan 4 – 6 månader

När ditt barns muskler börjar bli starkare kommer du att börja märka att de behöver mindre stöd. Prova att placera dem upprätt med V-formade kuddar för att stödja längre ner på ryggen. Detta bör låta ditt barn börja hålla upp huvudet utan stöd.

När håller bebisar upp huvudet?

Vid födseln är ditt barns nackmuskler ganska svaga. Hon kommer att utveckla sina motoriska färdigheter och muskler lite i taget. Vid en månads ålder borde hon kunna hålla upp huvudet utan hjälp. I vissa fall utvecklas barnets huvudkontroll ännu snabbare. Vissa mödrar märker att deras barn håller upp huvudet under korta perioder, bara några veckor gamla. Men tills de kan göra det under längre perioder, se till att alltid erbjuda extra stöd för deras nacke och huvud.

Hur lär sig bebisar huvudkontroll?

Nyföddas huvudkontroll, som all motorik, lärs in långsamt. Bebisar lär sig att använda sina nackmuskler genom att öva, precis som att lära sig att krypa och gå – även om huvudkontroll sker mycket snabbare än de andra milstolparna. (Så hela frågan om ”när håller bebisar upp huvudet” kan variera mycket!)

Det finns olika stadier av huvudkontroll som ditt barn gradvis kommer att bemästra när de blir äldre. Magetid är det primära sättet som spädbarn utvecklar denna muskel, så se till att placera dem på magen i minst 10 minuter om dagen. Här är en kort sammanfattning av vad du kan förvänta dig under ditt barns första sex månader:

1-2 månader: Ditt barn ska kunna röra huvudet från sida till sida, se sig omkring medan det ligger på magen. Efter 6-8 veckor kommer ditt barn förmodligen att börja lyfta huvudet från golvet när det ligger på rygg. När du bär ditt barn i den här åldern kan det hända att han kan hålla upp huvudet under korta intervaller, men var noga med att stödja det i alla fall. Om du använder en bärsele eller bärsele, se till att hans huvud stöds. Din bebis kommer att vara stark nog att hålla upp huvudet i bilbarnstolen och svänga också.

3-4 månader: Bebisen kommer att kunna röra huvudet lätt från sida till sida under magen och när den sitter med stöd.

5-6 månader: Efter sex månader kommer din bebis att vara ett proffs på att hålla upp huvudet. Han kommer förmodligen att kunna sitta utan hjälp och hålla upp huvudet medan han håller på.

By Buffis

Relaterade inlägg

  • Är det bra för Bebisar att Gråta?

  • Hur Länge kan man Låta ett barn Skrika och Gråta?

  • Vilka Färger ser Barn Först?

  • Hur Ofta ska man Byta Blöja på Spädbarn?

  • Hur Ofta kan man Bada en Bebis?

  • Hur ofta ska man Träna Nacken Bebis och Hur Gör Man?