Hur ofta ska man Träna Nacken Bebis och Hur Gör Man?

son 998655 1280

Utvecklingen av nacken hos bebisar är en milstolpe som föregår andra mycket viktiga babymilstolpar. Bebisar måste ha bra huvudkontroll innan de kan sitta upp, rulla över eller krypa. Eftersom nackmuskler behövs för att svälja, hjälper rätt utvecklade nackmuskler också ett barn medan han eller hon lär sig att äta fast föda.

Du kan träna din bebis nacke regelbundet dagligen.

Nackmusklerna i en babys kropp kan ta lite tid att utvecklas vilket är varför det är nödvändigt att stödja ditt barns huvud när du vaggar honom. Vissa övningar kan dock stärka ditt barns nackmuskler. Så se till att ditt barn tränar dessa nackförstärkande övningar. Var dock försiktig, han ska inte skada sig själv i processen.

Sätt att hjälpa till att stärka bebisens nacke

När ditt barn växer och utvecklas kommer de nackmusklerna att bli starkare, men du kan utföra nackövningar och stretchningar med ditt barn för att påskynda processen:

Tid på magen

Att bebisen spenderar tid på magen rekommenderas starkt av barnläkare som ett sätt att hjälpa till att stärka ditt barns svaga nackmuskler. Eftersom ditt barn aktivt ligger på mage varje dag, kommer deras nacke att bli starkare och hon kommer att försöka lyfta huvudet från marken. Gör magtiden mer intressant för din bebis genom att lägga sig ner och interagera ansikte mot ansikte med henne eller lägg några roliga leksaker nära henne som hon kan leka med.

Leksaksspel

Lek med din bebis medan han ligger ner. Ta en skallra och skaka den försiktigt framför honom. När han tittar på leksaken, byt den till andra sidan av ditt barn så att han måste vända på huvudet för att hitta ljudet igen. Växla tillbaka till den första sidan och fortsätt fram och tillbaka.

Håll din bebis intresserad så att han kan träna sin nackmuskel Även om han är en mycket ung nyfödd, kommer han att titta mot ljudet och titta på leksaken. Medan du skakar leksaken byter du till andra sidan av din bebis så att han måste vända på huvudet för att hitta ljudet igen. Du kan byta leksaker om din bebis verkar uttråkad för att hålla honom engagerad, intresserad och sträcka ut nackmusklerna.

Stretch i nacken

Vissa barn tenderar naturligt att titta mer åt sidan. Vrid försiktigt ditt barns huvud så att hennes haka nuddar hennes axel. Se till att du vrider huvudet försiktigt, men tvinga aldrig det, annars kan det bli en skada. Om musklerna är spända, massera försiktigt ditt barns nackmuskler medan du håller henne. Detta kan lossa muskeln så att ditt barn ser lika åt båda sidor. Tala med din läkare om det finns någon smärta eller om barnet fortfarande gillar ena sidan.

Vissa barn kan antingen födas med svagare nackmuskler än vanligt eller till och med ett ovanligt stort huvud. Även om detta inte är en abnormitet, kan det vara svårt för ett barn att vända sig om framgångsrikt i sådana fall. Att använda någon extern push kan gynna honom i detta avseende. Om ditt barn tenderar att sova med huvudet åt ena hållet kan du försiktigt lyfta hans huvud och vända det till det andra. En liknande övning kan också utföras för att hjälpa till att röra hans haka mot bröstet. Tvinga inte rörelsen, och låt ditt barns ögon vägleda dig i den riktning han vill vända.

Milda nacklyft

Lägg ditt barn platt på rygg på en mjuk yta på golvet.

Ta ditt barns båda händer och handleder stadigt och dra upp barnet långsamt. Var uppmärksam på att inte dra eller rycka i ditt barns armar eller att göra den här övningen om ditt barns nackmuskler fortfarande är instabila. Du bör bara försöka göra detta när ditt barn har bra huvudkontroll.

Lek på magen

Lägg ditt barn på magen på ett mjukt underlag på golvet. Detta kommer att lära din bebis hur man spelar framsidan nedåt och han kommer snart att kunna lyfta huvudet från golvet

För att hjälpa honom kan du ta hans favoritleksak eller en leksak och uppmuntra honom att titta upp på den. Detta kommer att hjälpa till att stärka hans nacke och ryggmuskler.

Andra saker att prova

 • Peka ut och namnge föremål för att uppmuntra honom att titta upp när han ligger på magen.
 • Ta med honom på en promenad i barnvagn – nu när han kan stå uppe i sittande ställning under korta stunder kommer han att njuta av att utforska miljön.
 • Vagga din bebis och dansa runt i rummet med honom.
 • Hjälp ditt barn att bli medveten om sina tår genom att försiktigt sätta dem nära munnen.
 • Investera i ett babygym som har föremål som ditt barn kan slå, dra, klämma och gunga.
 • Köp leksaker som uppmuntrar honom att lyfta nacken för att titta.
By Buffis

Relaterade inlägg

 • Är det bra för Bebisar att Gråta?

 • Hur Länge kan man Låta ett barn Skrika och Gråta?

 • Vilka Färger ser Barn Först?

 • Hur Ofta ska man Byta Blöja på Spädbarn?

 • Hur Ofta kan man Bada en Bebis?

 • När är Bebisen Stabil i Nacken? När kan Bebisar Hålla Upp Huvudet?