När är det för Kallt att gå ut med Bebis?

baby 440037 1280

Det kalla, snöiga vädret kan få dig att vilja krypa ihop och stanna inne där det är varmt och skönt, men det är en bra idé att få lite frisk luft, även under de långa vintermånaderna. Ditt barn är mottagligt för vissa faror när det utsätts för kallt väder, men med rätt mängd kläder och några enkla försiktighetsåtgärder är det helt säkert att ta med ditt barn på en promenad under vintern.

Utomhuskläder

Att klä på ditt barn för det kalla vädret är det första steget för att gå ut på en uppfriskande vinterpromenad. Klä ditt barn i långa ärmar och långbyxor, och inkludera ett par strumpor. Två eller tre tunna lager kan hjälpa till att skydda ditt barn från de kyliga temperaturerna. En bra regel är att klä ditt barn i ett lager mer än du har på dig. Lägg en varm, kraftig vinterkappa över kläderna och lägg till vantar, en varm mössa och stövlar, om det behövs.

Tidslängd

Längden på din promenad beror på flera faktorer. Titta på ditt barn efter tecken på att det är för kallt, som röda kinder eller att barnet är grinigt. Om din bebis ser ut att känna sig obekväm, gå hem igen.

Utetemperaturen är en annan faktor. Om temperaturen är under fryspunkten kanske du bara vill ta en snabb promenad runt kvarteret, och om temperaturen sjunker under -6 grader är det förmodligen bättre att spara promenaden till en varmare dag, även om du även under de kallare dagarna kan gå ut om du förbereder ditt barn väl.

Kolla vindkylan också. Det kan göra att luften känns mycket kallare än temperaturen, vilket kan göra det för kallt för en lång promenad. Om temperaturen ligger i det varmare intervallet 1 till 5 grader kan din promenad pågå lite längre.

Potentiella faror

Om din bebis är väl påklädd och du inte stannar ute för länge är det säkert att vara ute. Det finns faror förknippade med kallt väder om du inte vidtar de nödvändiga försiktighetsåtgärderna. Bebisar som inte är ordentligt klädda för vädret är mottagliga för hypotermi och frostskador.

Hypotermi uppstår om ditt barn inte är rätt klätt, och det orsakar slöhet, förvirring och svår frossa. Kylskador uppstår om ditt barns hud utsätts för mycket kalla temperaturer.

Det gör att huden blir missfärgad, hård vid beröring och smärtsam. Solbränna kanske du inte tänker på under vintermånaderna, men det är ett annat problem som är helt rimligt, oavsett hur kallt det är ute. Faktum är att snö kan reflektera upp till 85 procent av solens strålar. Använd ett brett spektrum solskyddsmedel för spädbarn äldre än 6 månader. Om ditt barn är under 6 månader, fråga din barnläkare om solsäkerhet.

Så hur kallt är det för kallt för att ta med ditt barn ut?

Det finns ingen definierad gräns, men med lämpliga försiktighetsåtgärder leker barn definitivt ute i minusgrader. Fördelarna med att gå utomhus på vintern – fysisk träning för hela familjen, frisk luft, D-vitamin gör det värt att leka utomhus under alla årstider.
Kalla temperaturer kräver bara lite extra planering.
Här är vad du behöver veta för att hålla dina barn säkra när de leker i kylan.

Hur man håller barnen varma i kallt väder

När temperaturen sjunker behöver du lager.
Klä spädbarn och småbarn i ett lager mer än du har på dig själv. För äldre barn kan du emellanåt att lägga dem i mindre lager än vad du själv gör.
De springer vanligtvis runt och bli varma. Men kom ihåg att det alltid är lättare att ta av ett lager än att lägga på ett.
Typerna av lager spelar roll. Du behöver minst tre lager: fukttransport, uppvärmning och ytterskal.
Transport: Detta lager håller bort svett från huden och minskar risken för hypotermi. Du vill att den ska vara gjord av polyester, bambu eller ull (det vill säga allt annat än bomull). Ullstrumpor är också viktiga för att hålla tårna varma.
Uppvärmning: Detta lager (eller flera lager) kan helt enkelt vara vanliga kläder – träningsbyxor, sweatshirts, fleece. Ull är ett utmärkt val och min personliga favorit, men vad du än har till hands kommer också att fungera.
Ytterskal: Detta är ditt rejäla och vattentäta lager, som en snö- eller regndräkt. Se till att justera ärmar och byxben runt stövlar och vantar ordentligt så att du håller snö borta från händer och fötter.
Glöm inte att mössor, vantar och halsdukar eller nackvärmare kan hålla barnen varma. Barn motstår ofta att bära dem, så det är värt att investera i sådana de faktiskt kommer att bära.

Hur kallt är för kallt?

Varje familj kommer att ha sin egna personliga preferens för vad som är för kallt. För vissa kanske man stannar inne om det är kallare än 5 minusgrader, andra kanske inte går ut om det inte är plusgrader. Även om man vid de kallare temperaturerna kommer att hålla sina utflykter ganska korta – 30 minuter till en timme.

Vindkylan är lika viktig som lufttemperaturen när det kommer till förberedelser för utomhuslek. Även en vindhastighet på bara 10 mph kan sänka en omgivande lufttemperatur på 20 grader till en temperatur som känns som 9 grader.

Om den omgivande lufttemperaturen eller vindkylan är under 20 grader, börjar barnläkare att rekommendera att hålla barn inomhus. När vindkyla temperaturer når 10 grader under noll, kan köldskador inträffa på så lite som 30 minuter.

Men hypotermi kan vara ett bekymmer även vid betydligt varmare temperaturer om någon blir blöt. Om ditt barn blir genomblött av att falla i vatten eller om deras kläder är underkylt, gå in för att värma upp omedelbart.

Att ta bebisar ut i kylan

Föräldrar till spädbarn måste vara extra uppmärksamma på sin komfort eftersom de kanske inte kan kommunicera sin komfortnivå på ett effektivt sätt.

Nyfödda spädbarn är benägna att få hypotermi på grund av deras stora kroppsyta, små mängder subkutant fett och minskad förmåga att frossa.

Om du bär en bebis i en bärsele, kom ihåg att de kanske inte får så mycket cirkulation i benen. Dinglar med ben och fötter kan bli kallare snabbare än när din lilla går.

Om du har en tillräckligt stor jacka, bär den runt er båda för ett extra lager av värme. Annars, överväg en jackaförlängare så att din jacka kan svepa runt din lilla också. Om de är tillräckligt gamla, uppmuntra dem att gå regelbundet.

By Buffis

Relaterade inlägg

  • Är det bra för Bebisar att Gråta?

  • Hur Länge kan man Låta ett barn Skrika och Gråta?

  • Vilka Färger ser Barn Först?

  • Hur Ofta ska man Byta Blöja på Spädbarn?

  • Hur Ofta kan man Bada en Bebis?

  • Hur ofta ska man Träna Nacken Bebis och Hur Gör Man?