Kan Bebisar ha Tråkigt? Allt du Behöver Veta!

baby 2935722 1280

Bebisar är bedårande, och det är svårt att inte le när du är i närvaro av en bebis. De söta små ljuden de gör, och till och med gråten från en nyfödd kan vara lugnande för en vuxen. Det är ett tecken på liv och oskuld.

Även om många tycker att bebisar är magiska, tror de inte heller att det är mycket involverat i att vara bebis. De ser en bebis som en liten människa vars huvudroll är att sova, gråta och bajsa. De lägger inte till komplexa egenskaper till spädbarn, som sorg och tristess.

Tristess är något som vanligtvis ses som ett problem med småbarn, barn eller vuxna. Många tror inte att bebisar kan bli uttråkade, eftersom de inte tror att de har utvecklingsförmågan att bli uttråkade. Det är nästan omöjligt för en bebis att vara uttråkad eftersom de inte förstår vad det innebär att vara uttråkad.

Kan bebisar bli uttråkade?

Svaret är ja, en bebis kan bli uttråkad. Bebisar föds med standardmekanismer som hindrar dem från att ”slösa tid” på saker som inte lär dem något. Detta är lika med tristess hos bebisar. Bebisar kan ses som ”inlärningsmaskiner”, och de tillbringar nästan varje vaken ögonblick med att lära sig om något nytt.

Det är ganska överväldigande när man tänker efter. De letar ständigt efter saker att utforska och nya saker att lära sig, och när de inte hittar detta kan det orsaka tristess.

Hur man ser om bebisen är uttråkad

Nu när vi vet att bebisar kan bli uttråkade, kommer vi att kunna känna igen detta hos våra egna bebisar? Svaret är ja om vi vet vad vi ska hålla utkik efter.

Bebisar kan behöva och älskar att lära sig, men de har kort uppmärksamhetspann. En aktivitet eller stimulans kommer bara att behålla deras uppmärksamhet i 5 till 10 minuter innan de börjar visa tecken på att vara uttråkade.

Ditt barn kommer att ge små ledtrådar om att de är uttråkade, och allt mamma behöver göra är att vara uppmärksam. En bebis kommer ofta att gäspa, titta bort, slingra sig eller gråta när de har tråkigt. Det här är deras sätt att berätta att de har fått nog av aktiviteten de gör och att de är redo för en ny läxa att lära av.

Även om spädbarnsgråt kan betyda många saker, eftersom det är deras enda form av kommunikation, kommer det att leda till att du får testa och se vad som får barnet att sluta gråta. Mamma kan prova en ny aktivitet för att se om det kommer att lösa hennes barn, och om det gör det var tristess troligen orsaken till att ditt barn blev upprörd.

Botemedlet mot att bebisar blir uttråkad

Även om alla bebisar är olika, kan mamma behöva prova flera taktiker för att bota barnets tristess. När du vill fixa ditt barns tristess kan du behöva prova flera olika taktiker. Ibland kan de enklaste sakerna orsaka mest underhållning.

Försök att bära barn och ta med dig din bebis medan du utför några dagliga sysslor

 • Prata med dem
 • Uppmuntra syskon och familjemedlemmar att prata med din bebis, de olika ljuden och personligheterna kommer att erbjuda din bebis en förändring av miljön
 • Om ditt barn är lite äldre, prova roterande leksaker så att de alltid tror att de har något ”nytt” att leka med

Spädbarn och småbarn – och de flesta små barn för den delen – har mycket kort uppmärksamhet i kombination med hög energi. Dessa egenskaper är användbara för att motivera dem att lära sig om sin miljö.

Deras beteende förändras när deras upptagna sinnen inte längre är engagerade. De flesta bebisar blir noga och verkar inte längre intresserade av vad de gör när de är uttråkade.

Gråter bebisar när de har tråkigt?

Ditt barn reagerar på tristess med en stigande våg av känslor. Det börjar först som tjafs. Denna kräsenhet övergår ofta till att gråta.

Försök att inte tänka på att vara uttråkad som att gråta från en vuxens svar. Deras små kroppar och helt nya hjärnor bearbetar inte känslor och känslor från en plats av förnuft. Men varje gång de har en överväldigande känsla att uttrycka och kommunicera, blir allt insvept i det största klagan som framgångsrikt gör det enda det är tänkt att göra – få din uppmärksamhet. Med varje leende, kurrande, ljud eller utbrott berättar din bebis alltid något för dig.

Så med den här informationen betyder det säkert att ditt barn har ett annat ”gråt” som du måste lära dig att identifiera. Men det finns specifika tecken som åtföljer det som kan vara till hjälp.

Tecken på att din bebis är uttråkad

Du känner din bebis, så du kan känna och se den när något är avstängt. Men det betyder inte att du omedelbart har alla svar, och det är OK. Några enkla detektivarbeten kan hjälpa de flesta föräldrar att avgöra om deras barn gråter på grund av tristess.

Här är några typiska tecken som åtföljer tristess:

 • Gapande
 • Snurrig och rastlöshet
 • Stirrar bort
 • Gråt

Alla dessa är tidiga kommunikationsmetoder. Du kommer att upptäcka att när de väl kommer till gråtfasen har de förmodligen redan visat alla andra tecken. Men om du fortfarande inte är säker bör föräldrar helt enkelt kan engagera sin bebis med en helt ny aktivitet – som att gå en promenad, leka vatten, utforska utomhus, nya leksaker eller till och med bara flytta till en annan del av hemmet.

Om gråten slutar, voilà!

Må inte dåligt över att inte omedelbart inse att din bebis är uttråkad. Med tiden kommer du att bli skicklig på att veta vad deras olika rop betyder, och du kommer att veta exakt vad de behöver. Även om det behovet är att ha lite mer tid att engagera sig med dig för att få dem att le och fnissa.

By Buffis

Lämna ett svar

Relaterade inlägg

 • Är det bra för Bebisar att Gråta?

 • Hur Länge kan man Låta ett barn Skrika och Gråta?

 • Vilka Färger ser Barn Först?

 • Hur Ofta ska man Byta Blöja på Spädbarn?

 • Hur Ofta kan man Bada en Bebis?

 • Hur ofta ska man Träna Nacken Bebis och Hur Gör Man?